3.5.2016

Prince George's Park Residence aka PGP aka KOTI

Otin tänään koulumatkalla parit kuvat meidän asuntolasta. Omasta huoneesta kirjoitin jo tammikuussa täällä, KLIK, mutta asuntolan ulkoseinistä en muistaakseni koskaan maininnut mitään. Miten olinkaan unohtanut kertoa teille, että oikeasti asun rantaloma-kohteessa? Ainakin siten tätä asuntolaan usein kuvataan. 

Tää on semmonen lomaresortti, joka näyttää kauniimmalta ulkoa kuin sisältä. Ja myöskin semmoinen, jonne kukaan asukas ei oikeasti halunnut. Muissa asuntoloissa on uima-altaista ja kampaamoista lähtien ihan kaikki palvelut. 

Täällä ei kruisailla ilmastoinneilla, ei laajalla ruokalatarjonnalla eikä muillakaan yleisillä palveluilla. Vaikka yleisiä tiloja huolletaan joka päivä vähän liiankin tarkasti (puutarhurit käy joka päivä ja sateen jälkeen yleiset tilat kuivataan..!!), sisätiloissa ei sama tarkkuus näy. 

Kun asuntolan suihku hajosi kerran perjantaina, korjausmies tuli tiistaina paikalle. Se suihku lorotti vettä ihan täböllä koko ajan. Yksi vessoista huuhtoo kaiken veden lattialle ja omassa huoneessa nettiyhteys ei toimi.

Ilmastoinnin puute tarkoittaa sitä, että ikkunoita pidetään auki (vaikka siitä ei ole mitään hyötyä), ja se puolestaan tarkoittaa, että joskus astioista voi löytyä linnunkakkaa. Lisäksi on ihan normaalia, että hampaita pestessä huomaa lavuaarissa olevan hämähäkin ja keittiön ruoka-ainekaapista tulee sisilisko.

Aamupalaa syön yleensä keittiön pöydän ääressä, ja silloin lempparipuuhaa on muurahaisten liiskaaminen. Oikea käsi kauhoo puuroa naamariin ja vasen liiskaa muurahaisia pöytälevyyn ennen kuin ne pääsevät kiipeämään mun lautaselle.  

Mulle noi elukat on ihan okei. Ne asuu täällä ja tää paikka on niiden koti. Mun koti tää ei kuitenkaan oo. Kuitenkin täällä asuu helposti muutaman kuukauden ja säästyipähän rahaa enemmän matkusteluun. 
Mun käytävä, oma huone tossa vasemmalla puolella.
Meidän keittiö, jota en edes kuvaa varten jaksanut siistiä.
Huomaatteko tekin tän lomaresort-meiningin?
Fisuja!
Ruokala, jossa on kolme noista "food stall"eista auki. Siis kolmea eri ruokaa vaihtoehtona. 
// These are a few pictures of our residence. In our campus, Prince George's Park is known as the "cheap residence" that looks like a holiday resort. The cheap price can be seen from the lack of air-con, narrow variety of food stalls and in general the lack of services. Even though we have gardeners taking care of the public spaces every day, indoors aren't in any good condition.
Once one of the showers in my corridor broke, and it took several days to fix it, one of the toilets is completely broken and I don't have working internet connection in my room. Furthermore, the lack of air-con means sometimes birds inside, and I have found bird poo from my dishes. We have spiders and small lizards everywhere. 

Those animals are fine for me though. This is their home, mine is elsewhere.